Selviytyjiä ja sankareita #1 Gorbatsov

KKY:n kaikkien aikojen ensimmäsen joulukalenterin, Sankareita ja selviytyjiä, avaa itseoikeutetusti Gorbatsov, ystävien kesken Gorby.

Gorby on ruualle perso, seuranhakuinen, ahne, itsekäs ja äärimmäisen hurmaava – aivan kuten vuohipukin pitääkin olla.

Gorbyn pelastaja oli eläinlääkäri Alina, jonka Gorbyn karisma vangitsi Alinan vieraillessa paikallisessa teurastamossa.

Keskimäärin voisi sanoa, että romanialainen tuotantoeläin viettää paremman elämän kuin lajitoverinsa muualla Euroopassa, koska maatalous ei ole Romaniassa vielä aivan yhtä teollistettua.

Teurastaminen on sen sijaan Romaniassa huonosti taidettu toimenpide, joka tapahtuu yleisesti ilman puudutusta ja toteutetaan kömpelösti puukolla. Eläimen koosta riippuen teurastus kestää minuuteista tunteihin. Alina tiesi, millainen tuskien taival Gorbya odotti ja toi vuohen Medgidian tarhalle.

Siitä lähtien Gorby on tervehtinyt Medgidian tarhan vieraita sinisen portin luona ja verottanut tunnollisesti jokaista herkkupalaa, joka on ihmisen kädessä vilahtanut.

Syksyyn 2010 saakka Gorby eleli tarhalla seuranaan kasvava joukko pelastettuja hevosia, jotka saivat oman vuosi sitten oman tallin. Gorby ei suinkaan jäänyt yksin, vaan nykyään hänellä on seuranaan runsaan sadan koiran lisäksi kauniimpaa sukupuolta edustava lajitoveri, josta kerromme ehkä lisää myöhemmin.

Gorbyn pelastaminen ei muuttanut Romanian tuotantoeläinten asemaa suuntaan eikä toiseen, mutta Gorbylle se avasi aivan uuden ulottuvuuden elämään. Hän todellakin on kaikkien rakastama maskotti, jota ilman Medgidian tarha ei olisi Medgidian tarha.

Gorbyn auttamisella Save the Dogs haluaa myös viestittää, että kaikki eläimet ovat arvokkaita riippumatta siitä, mitä tarkoitusta varten ne syntyivät.

Huomenna luvassa taas uusi selviytyjä tai sankari!

1 kommentti

Kategoria(t): Kirjoitetut

One response to “Selviytyjiä ja sankareita #1 Gorbatsov

  1. Hieno joulukalenteri-idea, tän avaan kyllä joka aamu 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s