Sankareita ja selviytyjiä # 17: Alina

Toiset saavat synnyinlahjana karismaa soppakauhla, toiset teelusikalla. Alinalle sitä annettiin lapiolla.

Alina on yksi Save the Dogsin viidestä eläinlääkäristä. Hän liittyi palkkalistoille vuonna 2006, kun Save the Dogs sai Hollannista lahjoituksena liikkuvan klinikan, asuntoauton joka on remontoitu eläinlääkärin klinikaksi. Hän on omakätisesti steriloinut Save the Dogsin kustantamana yli 7000 koiraa ja kissaa, ja luku kasvaa joka päivä.

Liikkuvan klinikan lisäksi Alina työskentelee Medgidian tarhalla sekä paljon romanien parissa. Illan tullen tarhan henkilökunta nousee hänen autoonsa ja saa kyydin kotiin.

Käytännössä Alina ei kuitenkaan tunne työaikoja. Hän on pelastanut eläimiä päivää ja kellonaikaa katsomatta, tuonut klinikalle leikattavaksi, lopettanut tuskistaan kadun varteen, mennyt pahoinpideltävän eläimen ja pahoinpitelevän ihmisen väliin. Omien sanojensa mukaan hän jaksaa jatkaa henkisesti uuvuttavaa työtään eläimen silmään palautuvan elämän pilkkeen avulla, joka välkähtää menetetyksi uskotun eläimen silmään avun ehdittyä ajoissa. Alina on myös sanonut, että järjissään hänet pitävät ulkomailta lähetetyt valokuvat onnellisista, paksusti voivista koirista, joita hän on hoitanut kasana luuta ja nahkaa ja kivusta lasittuneita silmiä. Vain tietäessään varmasti, että jotkut ovat täysin paenneet Romanian kärsimystä, hän voi kokea työnstä tuottavan tulosta.

Jokainen sterilointi merkitsee Alinalle voittoa – tuhansia henkiä jotka välttyvät syntymästä kärsimään. Eräänä päivänä kun seurasin Alinan työskentelyä, totesin ettei hänen työtään voisi muuten edes tehdä. Alina steriloi 15 koiraa ja kissaa, poisti yhdeltä hammaskiveä ja toiselta pingispallon kokoisen virtsakiven. Leikkausten välissä hän juotti sokeina hylättyjä kissanpentuja ja tutki muutaman koiran ontumisen syytä. Niin monta langanpäätä on pidettävä hyppysissä koko ajan ja kuitenkin suoritettava mekaanisesti samaa operaatiota päivästä toiseen, että ilman sisäistä, piinkovaa motivaatiota siihen ei pystyisi.

Lounaalle kokoonnutaan ahtaan ruokapöydän ympärille, ja Alina kertoo hauskimmat vitsit.

Save the Dogsin työ sai Alinan jättämään Bukarestin ja hyvinpalkatun työn eliitin eläinlääkärinä. Se oli onnenpotku vailla vertaa.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjoitetut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s