Sankareita ja selviytyjiä # 23: Sile

Aatonaattona esittelemme raamatullisen eläimen, aasin. Toiset teistä ovatkin jo kuulleet aasista nimeltä Sile, Save the Dogsin menstystarinasta ainakin kahdella eri tavalla.

Sile tuotiin nälkäisenä ja huonokuntoisena Save the Dogsin aasitarhalle. Silen omistaja halusin kuitenkin luopua kasvatistaan ennen kuin olisi liian myöhäistä, sillä hänellä ei ollut varaa pitää sekä Sileä että Silen emää luonaan.

Niin Sile otettiin tarhalle, kuntoutettiin ja pelastettiin uuteen elämään. Viime keväänä Sile valittiin koulutettavaksi vammaisratsuksi ja terapialemmikiksi Don Orione -keskuksen vammaisille lapsille. Siellä Sile on asunut kesäkuusta lähtien. Terapia-aasiprojekti on ollut todellinen menestys. Lapset rakastavat aaseja ja hyötyvät niin henkisesti kuin fyysisestikin aasiterapiasta.

Kun terapiaprojektista uutisoitiin Romanian tv:ssä, Silen kasvattaja näki entisen aasinsa työntouhussa. Hän soitti Save the Dogsille ja kiitteli vuolaasti sekä aasinsa pelastamisesta että työstä, jota Sile nykyään tekee. Hän ei omien sanojensa mukaan ole ikinä ollut mistään niin ylpeä kuin päätöksestään luopua Silestä ajoissa.

Sile on merkki siitä, että valistustyömme Romaniassa puree. Sile on myös osoitus siitä, että aasi on hieno ja arvokas eläin, joka voi tehdä ihmeitä, jos vain on halukas vastaanottamaan ihmeen.

Kuva: Alessio Mesiano

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjoitetut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s