Selviytyjiä ja sankareita # 14: Sisukas Sofia

Sofia-nimisestä aasista olemme kertoneet aiemmin jo kotisivullamme. Jos et ole tutustunut osioon aiemmin, tässä kertausta:

”Save the Dogsin eläinlääkäri Roxana on kotoisin Cernavodasta. Koko elämänsä ajan hän on nähnyt ympärillään kurjissa oloissa eläviä eläimiä.

Aasintamma Sofialla on kyseenalainen kunnia olla kaikkein laihin aasi, jonka Roxana on ikinä nähnyt, kun Save the Dogsin tiimi hälytettiin paikalle auttamaan nälkiintynyttä aasia. Sofia oli vain luuta ja nahkaa, mutta löytyessäänkin imetti hintelää varsaansa. Save the Dogsin henkilökunta tiesi alueella elävän myös erään aasioriin, mutta päätteli Sofian olevan niin vaikeasti aliravittu, että kiima ja hedelmöittyminen olisivat mahdottomia.

Sofia taisteli aluksi hengestään. Myös varsa tarvitsi runsaasti lisäravintoa ja hoitoa. Missään vaiheessa Sofian maidontuotanto ei loppunut, mikä riudutti häntä tietenkin lisää. Varsa rakastui henkilökunnan syömiin Mentosana-minttupastilleihin ja sai siitä nimensä.

Sitten kävikin ilmi, että Sofia oli kuin olikin tiineenä. Loppukesällä 2010 Sofia synnytti onnistuneesti Gino-pojan. Roxana haluaa edelleen Sofialle lisäkiloja, mutta kaikista ponnisteluistaan huolimatta Sofia alkaa olla jo hyvässä kunnossa ja saa todennäköisesti elää vielä pitkän ja onnellisen elämän.

Mentosana on muuttanut nuorten aasien laitumelle, missä hän on yksi joukon hemmotelluimmista yksilöistä. Rankasta alustaan huolimatta Mentosanan tulevaisuus on valoisa, Mentosanan emän ponnistelut takasivat hänelle riittävät rakennusaineet terveeseen elämään.

Myös pieni sydäntenmurskaaja Gino on terve ja voi hyvin. Hänellä on myös yksi samanikäinen leikkitoveri tarhalla.”

Viime viikolla näimme Sofian, Mentosanan ja Ginon jälleen. Sofia on nyt saavuttanut terveen aasin painon ja veriarvot, minkä ansiosta hän olikin muiden terveiden aasien joukossa laiduntamassa. Mentosana voi hyvin ja on varteenotettava ehdokas terapia-aasikoulutukseen tulevaisuudessa. Ja Gino on kasvanut komeaksi keikariksi. Aika näyttää, mitä hänestä tuleekaan…

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjoitetut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s