Selviytyjiä ja sankareita # 7 Roxana

Luonnonoikusta siihen kaupunkiin, jonka ympäristössä aasit ja hevoset elävät Romanian huonointa elämää, syntyi tyttö, joka rakasti aaseja ja hevosia. Keskellä eläinten kurjuutta hän toivoi voivansa auttaa niitä. Kun tyttö vielä kehitti itselleen matemaattisen lahjakkuuden, mikään ei enää seissyt hänen haaveensa tiellä, vaan hän pystyi kirjautumaan opiskelijaksi Bukarestin eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan.

Hänen opintovuosinaan koiriensuojelutyöllä aloittanut Save the Dogs laajensi toimintaansa hevosiin ja aaseihin ja sai historiansa ensimmäiseksi romanialaiseksi vapaaehtoiseksi innokkaan eläinlääkäriopiskelijan.

Nyt Roxanan haave on toteutunut. Hän on aasien ja hevosten eläinlääkäri Cernavodan tarhalla.

Roxana erikoistui aaseihin Isossa-Britanniassa. Sinne hän matkasi uudelleen tutustuakseen aaseilla tapahtuvaan terapiaan. Hän oli mukana valitsemassa ja kouluttamassa Don Orione -keskukseen muuttaneita aaseja ja jatkaa yhä heidän hovilääkärinään.

Opiskellessaan Bukarestissa Roxana pelasti kaduilta kissoja, jotka hän toi mukanaan Cernavodaan muuttaessaan takaisin. Viime kesänä hänen vanhin kissansa, jonka Roxana oli omakätisesti pelastanut, myrkytettiin kuoliaaksi. Elokuussa hänen 10-vuotias saksanpaimenkoiransakin kuoli. Koira oli ainoa eloonjäänyt pentueesta, jonka emä myrkytettiin. Maidon mukana myrkky levisi muihin pentuihin. Myöhemmin koira sai uudelleen myrkkyä löydettyään puistosta lenkillä myrkkysyötin. Vielä silloin Roxanan onnistui pelastaa koiransa, mutta osittain kahden läheltä piti -tilanteen komplikaatioihin hänen koiransa nyt menehtyi.

Ei häneltä silti lemmikit lopu. Tarhalla elää muun muassa hänen 55 pienokaistaan ja Lupulica-niminen saksanpaimenkoira, joka hylättiin laihana ja sairaana tarhalle. Nuori Dominic-ruuna seuraa häntä joka paikkaan. Ja uusi hevonen on tulossa tarhalle, jahka sopiva tulee kohdalle.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjoitetut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s