Selviytyjiä ja sankareita # 5 Duce

Jouduitte odottamaan ylimääräisen vuorokauden saadaksenne tutustua Duceen. Väitän että odotus kannatti, sillä Duce on jotain ainutlaatuista.

Duce on komea ja tyylikäs herrasmies, jonka jokaisesta liikkeestä kuultaa romanialaiselle kulkukoiralle ominainen eleganssi; monenlaista on jo nähty ja koettu, monesta pahasta on selviydytty ja tässä minä edelleenkin olen, hallitsen tilanteen kuin tilanteen. Allekirjoittanut onkin nimennyt kauniinharman komistuksen Freedomiksi, vaikka toki Herttua-nimikin kuvaa koiraa hyvin.

Kaikista koirista, jotka eivät asu varsinaisesti Cernavodan tarhalla vaan sen ympäristössä (steriloituina, rokotettuina, loishäädettyinä), jotka saavat tarhalta päivittäisen ruuan ja suojan, Duce on monelle se tutuin ja rakkain. Duce saapuu tervehtimään aamulla tarhan pihamaalle saavuttaessa ja iltaisin hän saattaa tarhakävijän kotiin, siis Save the Dogsin asunnolle. Tässä elementissä tämä koiramaailman gentlemanni on säästänyt monet sydämentykytykset iltahämärissä autotien vartta pitkin tarpovalta vapaaehtoiselta. Toisaalta Duce on monta kertaa myös aiheuttanut kunnon sydämenpysähdyksen, sillä herra on sitä mieltä, että autot kuuluvat hänen saaliidensa joukkoon.

Save the Dogs kävi aikoinaan hakemassa Ducen tiluksilleen, koska puhelimessa joku väitti koiraa aggressiiviseksi. Vaarallisuudesta Duce ei tiedä yhtikäs mitään, vaikka ei hän kenenkään syliin ensi näkemältä syöksy, niin kuin viisainta onkin. Toivottavasti vielä jonakin Duce voisi päästä omaan kotiin, sellaiseen, missä hän ei joutuisi uhraamaan omaa vapauttaan. Sitä odotellessa kiitos Ducen kummille, joka pitää Herttuasta huolta!

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjoitetut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s