Selviytyjiä ja sankareita # 3 Lena & Tania


.

Lena-tamman tausta on omituinen jopa romanialaiseksi hevoseksi; Lena pelastettiin varsana moottoritien varrelta. Romanian ainoa eläinsuojelusta aidosti kiinnostunut tv-kanava StirilePro uutisoi näyttävästi Lenan kohtalosta, mutta kukaan ei koskaan ottanut yhteyttä ja ilmoittanut, mistä Lena mahtaisi olla lähtöisin.

Niinpä Lena on muutaman kuukauden ikäisestä viettänyt elämänsä Save the Dogsin tarhalla. Visiitti moottoritielle on oikeastaan melko onnellinen lapsuuskokemus hevoselle, joka on syntynyt Romaniassa – jos sitä siis seuraa pelastaminen. Sen koommin Lena ei ole joutunut kärsimään nälkää, vilua, väkivaltaa tai sairasta päivää. Hän vietti lapsuutensa tarhalla samaan aikaan Tania-nimisen  tamman kanssa, jonka emä oli ehtinyt kuolla nälkään, ennen kuin Save the Dogs sai kuulla kyseisestä paikasta. Myös Tania oli vaarallisen aliravittu, mutta riittävän vahva selviytyäkseen vieläpä ilman emäänsä. Save the Dogs sai ottaa Tanian mukaansa ja toimitti samalle miehelle jääneelle hevoselle ja aasille heinää, jotta niitäkin ei odottaisi nälkäkuolema.


Toisin kuin työhevosen uran aloittaneet ja sittemmin pelastetut hevoset, Lena ja Tania ovat seurallisia ja ihmisrakkaita, iloisia otuksia, jotka tulevat innokkaina vastaan vierastakin ihmistä. Nykyään heidän laumassaan asuu myös parivuotias Steluza sekä Steluzan adoptioäiti Cercel, joka on jo kymmenen vuoden rajapyykin ylittänyt herra. Tytöt saavat kuitenkin Cercelinkin irrottelemaan hevosten tarhassa. Silloin mennään pukkilaukkaa aidasta aitaan ja tanner tömisee.

Pelastetut hevoset ovat siis eläkkeellä, eivätkä tee töitä. Terveytensä puolesta ainoastaan Lena ja Tania olisivatkin siihen kyvykkäitä. Heidän tulevaisuudestaan keskustellaan aina silloin tällöin, mutta varmaa on, että paikallisesti hevosia ei voi myydä kenellekään. Ehkäpä jonakin päivänä terapiatoiminta laajenee hevosiinkin, silloin tämä kaksikko olisi kysytty.

Lenan ja Tanian kissanpäivät tarhalla varmistavat heppojen suomalaiset kummit. Kiitos heille! Lena ja Tania kiittävät varmasti myös.

 

1 kommentti

Kategoria(t): Kirjoitetut

One response to “Selviytyjiä ja sankareita # 3 Lena & Tania

  1. I do not understandnthe language, but I understand what are you doung for the welfare of animals and for the local community, and I admire you and thank you for this.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s